Zöld vér
Milyen érzés, amikor a reggeli kávé helyett friss búzafű lével indítjuk a napot? Hát garantáltan nem leszünk álmosak, és a reggeli ébredezés ideje is lényegesen lecsökken. Én pár évvel ezelőtt már töröltem a koffeint az életemből, és egy ideje éhgyomorra három deci tisztított vagy desztillált vizet iszom, de most pár napja kipróbáltam a búzafű levet. És bevallom, felülmúlta várakozásaimat.Ha valaki energikusan szeretné kezdeni a napot, akkor a reggeli ébredés után fogjon egy ollót, és vágjon magának pár maroknyi friss búzafüvet, vegye elő a présgépet, és máris élvezheti a friss, mélyzöld ital előnyös hatásait.
Mit kell tudni a Candidáról?
A Candida egy gombás megbetegedés, mely a nyálkahártyákon élő Candida albicans gombafajról kapta a nevét. Ezek a gombák mindaddig ártalmatlanok, amíg egyes tényezők hatására nem aktivizálódnak, és károssá nem válnak, ilyenkor viszont az egész szervezetet érintő tünetegyüttes alakul ki.
A Candidát egyes antibiotikumok, szteroid- és hormontartalmú készítmények, fogamzásgátló tabletták és egyes nyugtatók is okozhatják. Ezek a modern kori csodaszerek sajnos nemcsak a rossz, de a jó baktériumokat is elpusztítják, és ezek nélkül a szervezet nem tudja legyőzni a betegségeket. Ilyenkor az immunrendszer használhatatlanná válik, és nem véd a komolyabb betegségek és fertőzések ellen. A másik tényező a stressz. A túlzott és hosszan elnyúló stresszes állapot gyengíti az immunrendszert, és ez tökéletes környezetet teremt a Candidának. A túlzott cukorfogyasztás szintén a Candida albicans gomba elszaporodásához vezethet, hiszen a cukrok és édesítőszerek a Candida táptalajául szolgálnak.
Hűsítő gyümölcsök
Gyümölcsöket enni egészséges, mert sok rostot tartalmaznak, ami segíti az emésztést, tele vannak vitaminokkal és ásványi anyagokkal, amelyek alapkövei szervezetünk egészségének. Ráadásul a nyári melegben a legtöbb gyümölcs hűsítő hatású, amellett hogy finom, lédús, édes. Sok esetben mégsem fogyasztunk eleget belőlük. Sorozatunk sorba veszi az egyes gyümölcsök jótékony hatását a szervezetre.
Kurkuma, a női egészségért
Az indiai kurkuma nemcsak csodás sárga színt és különleges íz világot kölcsönöz az ételeknek, de fontos gyógyító tulajdonságai miatt is érdemes fogyasztani. Sárga színét a kurkuminnak köszönheti, amely gyulladáscsökkentő és antioxidáns hatású anyag, és védi a májat a méreganyagoktól. Csökkenti a koleszterint, az epekövek oldására, az ínszalagok rugalmasságának a fokozására, és a menstruációs fájdalmak csillapítására is használják. A reumatikus ízületi gyulladás esetében az étrendkiegészítőként forgalmazott kurkuma fokozza a hajlékonyságot, és csökkenti az ízületek duzzanatát.
Fehér cukor helyett: Xilit, Eritrit, Sztívia
A nyírfacukor fehér, édes, kristályos szénhidrát, egy természetes cukorféle. Íze, megjelenése szinte teljesen azonos a hagyományos kristálycukoréval, az emberi szervezetre gyakorolt élettani hatása viszont épp az ellenkezője. A nyírfacukor fogyasztása önmagában nem vezet elhízáshoz, jótékony hatással van fogainkra, lúgosítja szervezetünket, nem kell inzulin a hasznosításhoz, gyorsítja az emésztési folyamatokat és segíti a kiválasztást.