Az aranyló méz

Felhasználó értékelés


www.igazimez.huA mézet a méhek finomítják, kalóriaértéke a cukornál is magasabb. Sokkal édesebb nála, közvetlenül a vérbe szívódik fel, mégpedig igen gyorsan. Viszont a mézben lévő ásványi anyagok és enzimek miatt nem borítja fel a szervezet ásványianyag-háztartását úgy, mint a cukor.

Bővebben: Az aranyló méz

Édes élet vagy édes méreg?

Felhasználó értékelés

www.igazimez.huAz már közismert, hogy a finomított fehér cukor nagy mennyiségben történő rendszeres fogyasztása elhízást, cukorbetegséget, magas vérnyomást, szívbajt, vérszegénységet, immunhiányt, fogszuvasodást és csontritkulást okozhat, de az meglepő lehet, hogy gyengíti a gondolkodást, és függőséghez is vezethet. Nem beszélve arról, hogy hozzájárul a depresszió, az önsajnálat, az idegesség, a félénkség kialakulásához, kiválthat beteges fecsegést vagy épp ellenkezőleg szófukarságot. Először talán furcsán hangzik, hogy fehér cukorból készült kedvenc süteményeink nem vigaszt nyújtanak, hanem tovább fokozhatják negatív érzéseinket, érzelmi zűrzavarunkat.  Hát igen, jobb megbékélni a gondolattal, hogy az élet nem habos torta, és jobb szembenézni a sors kihívásaival, mint befalni a rengeteg cukrászsüteményt.

Bővebben: Édes élet vagy édes méreg?

Bio-individualitás, azaz egyénre szabott táplálkozás

Felhasználó értékelés

www.pixmac.huMiért nem működik a diétázás?

Elgondolkodtál már azon, hogy egy sikeresnek mondható, mondjuk a népszerű Atkins diéta után idővel miért másznak rád vissza a kilók?

Véleményem szerint nem létezik, hogy ugyanaz a diéta bárkinek jó lenne, hiszen minden ember más, egyéni táplálkozási igényekkel. Például én minden reggel éhgyomorra meleg citromos vizet iszom, hogy lúgosítsam, energizáljam és méregtelenítsem a szervezetemet, de ismerek olyat, aki nem érzi jól magát, ha mindezt éhgyomorra teszi. Saját anatómiánk, anyagcserénk, testösszetételünk és sejtstruktúránk mind befolyásolja általános egészségi állapotunkat, és azt is, hogy milyen ételek a legjobbak nekünk. Éppen ezért nem létezik olyan étkezési mód vagy „csoda diéta”, amely mindenkinek egyformán működne. Az egyik ember testének, korának és életstílusának tökéletes ételtől más hízhat, vagy levertnek érezheti magát.

A férfiak máshogy étkeznek, mint a nők, a gyermekek máshogy étkeznek, mint a felnőttek és mindannyiunknak mások a kedvencei. Személyes ízlésünk, természetes formánk és méretünk, vércsoportunk, anyagcsereszintünk és általános hátterünk, mind-mind befolyásolják, hogy mely ételek táplálnak bennünket és melyek nem.

Bővebben: Bio-individualitás, azaz egyénre szabott táplálkozás

Végre itt a csírázás!

Felhasználó értékelés

boggy22/PixmacBeköszöntött a tavasz, és ahogy már megszokhattuk, vele együtt a nyár is. Ilyenkor a természettel együtt mi emberek is feléledünk, és szervezetünket érdemes enzimekben gazdag nyers, élő ételekkel táplálni. Életerőnk, vitalitásunk növekedését megtapasztalhatjuk, ha következetesen sok csírát eszünk.

Bővebben: Végre itt a csírázás!

Az lettem, amit megettem

Felhasználó értékelés

 

Chris Booth, Flickr/pixmac.hu

Emlékszem, gyerekkoromban evés közben egymás után tologattam ki számból a számomra nem kívánatos húsfalatokat. Szüleim – akik természetesen a legjobbat akarták nekem, és aggódtak, hogy nem eszik rendesen a gyerek – állandó harcot vívtak velem. Szeretett nagymamám, aki igen finomakat főzött, mindent megtett, hogy minél többet egyek, én viszont ellenálltam, csak annyit ettem, amennyi jólesett. Bár elég akaratos gyerek voltam, és jól védtem érdekeimet, iskoláskoromban nem volt választásom, emésztőrendszeremnek alkalmazkodnia kellett a menzás menü fogásaihoz.

 savasból lúgos kémhatásba

Bővebben: Az lettem, amit megettem

Alkategóriák

PARTNEREK

Közelgő események

No current events.

Kövesd a főnixmadarat!

SFbBox by afl odds