BREKLI ZSUZSA svéd-, nyirok- és shiatsu masszázs

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

Az egészségügyben dolgozom, és mivel az alternatív gyógymódok is érdekelnek, elkezdtem először svéd-, majd nyirok- és shiatsu masszázzsal foglalkozni.

Telefon: 00 36 20 375 6932
Email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Mivel a svédmasszázs az alap, először azt kezdtem tanulni, majd később a nyirokmasszázst is elsajátítottam, hiszen a gyógyulni vágyóknál, például a nőknél emlődaganatot követően azzal tudtam leginkább segíteni. A test energetikai egyensúlyát visszaállító japán shiatsu masszázst kezdetben az egészséges embereken alkalmaztam, hiszen a shiatsu sokat segít a feszültség és a stressz feloldásában. A shiatsu terapeuta képzés elvégzését követően már betegeknek is tudok segíteni a masszázs közbeni diagnózis felállításával és az annak megfelelően egyénre szabott kezeléssel.

A shiatsu masszázs közben a masszőr és a masszázs alanya az első perctől kezdve kapcsolatban áll egymással. Megérkezéskor egy rövid beszélgetés során megkérdezem a kezelendő személyt, hogy milyen céllal érkezett hozzám, van-e valamilyen konkrét panasza vagy egyszerűen lazítani szeretne egy kicsit. Sok mindent elárul egy ember mozgása, gesztusai, mimikája, létesít-e szemkontaktust, hogyan beszél, milyen a beszédtónusa. A masszázs során a masszőr és a masszírozott személy légzés- és energetikai ritmusa összehangolódik egymással. Egészségügyi probléma esetén egyfajta kezelést hetente egyszer négy-öt alkalommal kell egymás után megismételni ahhoz, hogy létrejöjjön az energetikai változás a meridiánokban. Egy kezelés hatása 4-5 napig érezhető, addig nem ajánlott más energiakezeléssel keverni. A shiatsu során a masszőr nemcsak fizikailag, hanem energetikailag is a kezelt egyénre hangolódik, mentálisan is az energiaáramlásokra figyel. Hiszen a masszázs akkor hatékony, ha a masszőr érzi és érti a meridiánok energiahiányt- és többletet jelző információit, és azoknak megfelelően alkalmazza a shiatsu lágy nyomó, nyújtó, lazító mozdulatait a szervezet egyensúlyának létrehozására. Ha a kezelt személy állapota megkívánja, előfordul, hogy a különböző masszázstechnikákat kombinálom egymással.

 

Véletlenkép

PARTNEREK

Közelgő események

No current events.

Kövesd a főnixmadarat!

SFbBox by afl odds