Ami nemcsak az agyamat serkenti: Dr. Wu-féle fejmasszázs

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 


imagerymajestic/Freedigitalphotos.net

imagerymajestic/Freedigitalphotos.net :: imagerymajestic/Freedigitalphotos.net
Becsukom a szemem. A fejbőrömet, arcomat érintő lágy, harmonikus mozdulatok egyre inkább elandalítanak. Gondolataim elkalandoznak, majd testemmel együtt megpihennek. A masszőr keze lassan halad sorban fejem és arcom akupunktúrás és akupresszúrás pontjain. Eközben szervezetemben sorra zajlanak a Dr. Wu-féle arc-és fejmasszázs által beindított öngyógyító folyamatok, amelyek a fej és arc környéke mellett az egész szervezet működését harmonizálják.

 

 

A fejmasszázst Dr. Wu Bin Jiang, a hagyományos kínai orvoslás (TCM-Traditional Chinese Medicine) és a Qigong (Csí Kung) mestere fejlesztette ki. A Wu fejmasszázs forrása a Sárga Császár Belgyógyászati Könyve, amely az időszámításunk előtti 3. századból ered. A masszázstechnikában Wu mester egyesítette a hagyományos kínai gyógyászat különböző elemeit, a Csí Kung harcművészeti ismereteit, a hipnózist és más technikákat. Dr. Wu a 90-es évek elején Kínából először Magyarországra érkezett, hogy megismertesse a fejmasszázs technikáját. A hazánkban és Ausztriában töltött évek után Kanadába települt, ahol jelenleg a torontói Ontario Hagyományos Kínai Gyógyászati Főiskola Elnöke, továbbá a Wu-féle Fejmasszázs Nemzetközi Szövetsége (Wu's Head Massage International Association) alapítója és elnöke.

Dr. Wu a fejmasszázsban ötvözte a több ezer éves kínai gyógyászati elemeket a mai rohanó, stresszes életmódot folytató ember igényeivel. Mivel napjainkban a munkavégzések nagy része szellemi tevékenység, ezért a fejre helyezte a hangsúlyt. A Wu 60 lépéses technikája mindössze 35-40 percet vesz igénybe, nem szükséges hozzá se krém, se olaj, így akár az irodában is elvégezhető. A fejmasszázs oldja a stresszt, csökkenti a feszültséget, megszünteti a fejfájást, feltölt energiával. A betegségek megelőzése, a jó közérzet megteremtése mellett nem elhanyagolható szempont az öregedés lassítása, valamint a fiatalos megjelenés, az arcbőr rugalmasságának javítása, a ráncok csökkentése.

Mire jó a Wu fejmasszázs?

Egyebek között a
* fejfájás, stressz, alvási nehézségek, tanulási nehézségek, vizsgadrukk megszüntetésére
* kimerültség, motiválatlanság ellen
* szem-, fül-, orr és melléküregek problémáira
* agyvérzés, arcidegbénulás után
* nyak/váll panaszok és számos más kellemetlenség, betegség kezelésére

 

 

 

„A fejbőr és az arc akupunktúrás/akupresszúrás pontjainak masszázsával az egész testet kezelhetjük. A fej az emberi test fővárosa, és az összes Yin & Yang meridián egyesülése."
Idézet a Sárga Császár Belgyógyászati Könyvéből

A fejmasszázs végén, amikor teljesen ellazultam és az alvás-ébrenlét határán már alig észlelem a külvilág ingereit, a masszőr lágy masszírozó mozdulatai intenzív ütögetéssé változnak, és visszahoznak az ébrenlét állapotába.

(Forrás: Dr. Wu Fejmasszázs Egyesület, www.fejmasszazs.hu)
főnixmadár

Véletlenkép

PARTNEREK

Közelgő események

No current events.

Kövesd a főnixmadarat!

SFbBox by afl odds