A kézmasszázs mindig kéznél van

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 


satit_srikin/Freedigitalphotos.net

satit_srikin/Freedigitalphotos.net :: satit_srikin/Freedigitalphotos.net
A kezünk egész nap fáradhatatlanul dolgozik, és ritkán jut eszünkbe, hogy jól esne neki egy kis kényeztetés. Hát még ha annak is tudatában vagyunk, hogy a kézmasszázs más szerveinkre is jótékony hatással van.

 

Ugyanis a kéz is egy olyan mikrorendszer, amely az akupresszúrás, reflexológiás pontokon keresztül energetikai kapcsolatban áll a test egészével, a makrorendszerrel. Ezeknek a pontoknak a nyomásával, stimulálásával feloldódnak az energetikai blokkok, egyensúlyba kerül az energiarendszer, elindul a gyógyulás folyamata. A kézmasszázs az egészség megőrzésében, az immunrendszerünk erősítésében is segít, valamint enyhülnek más, a reflexpontokhoz kapcsolódó testrészek panaszai, javul az érintett szervek, szövetek vérkeringése, a nyirokkeringés.

A kézmasszázs előnyei:

- kéz- és karizmok, ízületek fájdalmának enyhítése
- megszünteti a kéz merevségét
- segíti a méreganyagok kiürülését
- javítja az immunrendszer működését
- segít a szív és légzési problémák megelőzésében
- csökkenti a stresszt és a depresszió tüneteit

 


A rendszeresen végzett testmasszázshoz hasonlóan a kézmasszázs is enyhíti a fájdalmat. A fizikai jellegű problémák, panaszok kezelése mellett pozitív hatással van az érzelmi és mentális állapotunkra is, oldja a bennünk lévő feszültséget és csökkenti a stressz káros hatásait. A fájdalom és más panaszok csillapításával, megszüntetésével javul a figyelmünk, az összpontosító képességünk.

A képzett kézmasszőrnek már sok mindent elárul a kéztartás, a kézfej, a tenyér színe, a körömágy állapota. Egy kezelés krónikus betegség esetén 30-40 percig tart, nagy pontosságot igényel a tenyéren lévő kicsi pontok nyomása. A kéz masszírozását hüvelykujjal végezzük, úgy, hogy az ujjhegy érintse a zónákat. Ha éppen nincs időnk szakképzett masszőr segítségét igénybe venni, az egyik kezünk mindig kéznél van, hogy akár munka vagy várakozás közben megmasszírozza a másikat. A masszázshoz érdemes bőrápoló krémet vagy masszázsolajat is használni.

(Forrás: A kézmasszázs nagy könyve
hu.scribd.com/doc/.../A-kezmasszazs-nagy-konyve)
www.masszázs-terapiak.hu

PARTNEREK

Közelgő események

No current events.

Kövesd a főnixmadarat!

SFbBox by afl odds