Tokody Csaba taiji oktató, Tokody-Fehér Taiji Iskola

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

A taijival és a Shaolin KungFuval 1999-ben kezdtem el foglalkozni különös ok miatt, születésem óta rendkívül érzékeny voltam a testemben és körülöttem folyó energiák áramlására.

Ez az érzékenység máig segíti megérteni a kínaiak által „csí”-nek hívott energia működését.

Cím: Csili Művelődési Központ (1201 Budapest, Nagy Győri István u. 2-4.)

Telefon: 06 70 459 6513
Email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

A taiji taoista technikáival nagyszerűen lehet kezelni ezeket az energiákat, gyakorlása által fókuszálni tudjuk elménket, tudatosan áramoltatva a meridián pályáinkon és a test szinte bármely pontján az energiát, kellemes érzéseket okozva, kitisztítva auránkat, egészségesebbé téve testünket és lelkünket.

Bár 2001-ben sikerült eljutnom Kína Henan tartományában a Shaolin kolostorba és együtt edzenem a kiváló tudású és szellemiségű Shaolin papokkal is, egyértelművé vált számomra, hogy a taiji vonalát szeretném követni. Ezért 2002 óta ennek szentelem a legtöbb időmet, továbbra is szeretettel gondolva a Magyarországi kungfu iskolákra, és együttműködve velük a harcművészetek terjesztésében.

Az elért eredmények:
Taiji Tanári minősítést Sifu Duan Zhi Chaotól kaptam, a Magyar Taiji Kulturális Központ vezető Mesterétől. Iskolánk fontos résztvevője és szervezője ennek az egyesületnek, így a magyar ChanWu szövetség, a Shaolin papok által alapított világszövetség (www.chanwu.hu, www.chanwu.org) életében is részt tudunk vállalni.
2006-ban a Magyar Kung Fu Szakszövetség vizsgázott bírója lettem.

Nagyon sok hazai és nemzetközi versenyen vettem részt, amelyben kb. 40 érmet szereztem. Kétszer voltam tagja a magyar nemzeti válogatottnak, a legutolsó versenyen Bukarestben az Európa Bajnokságon bronzérmet sikerült szereznem.

Iskolánk szerepelt a 2010-es Guinness világrekordnál, ahol a legtöbb egyszerre Chikungot végző ember rekordját sikerült megdönteni.

Aktívan tartjuk a kapcsolatot számos közismert mesterrel, külföldi taiji szervezetekkel, versenyzőkkel, és évente tartunk nyári edzőtáborokat.

Az elmúlt évtizedben a harcművészetek nagyon sokat fejlődtek Magyarországon. Több kiváló, világhírű Mester adta át tudását a ma már jól működő itteni iskolák vezetőinek. Boldog vagyok, hogy ezen iskolák között mi is aktívan tudjuk képviselni a taiji művészetét.

PARTNEREK

Közelgő események

No current events.

Kövesd a főnixmadarat!

SFbBox by afl odds