Talpunkon hordjuk a testünk

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 


talpreflexológia, azaz reflexzóna terápia

Csillagfény Központ

Csillagfény Központ
Testünk egyes részein, a talpunkon, kezünkön, fülünkön, orrunkon, a szánkban, de a hüvelykujjunkon is megtalálható egész testünk holografikus lenyomata. Az ezeken található reflexzónák, reflexpontok elárulják a szervekben lappangó zavarokat, ingerlésükkel befolyásolható működésük, helyreállítható a szervezet egyensúlyi állapota.
Hogy miért a talpreflexológia az egyik legelterjedtebb reflexzóna terápia? Talán azért is, mert szeretjük összekötni a kellemeset a hasznossal. Kevés olyan ember van, akinek nem esne jól egy fárasztó nap után, ha megmasszírozzák, megnyomkodják a talpát. Ugye kevesen mondanának nemet?

Minden ember egyensúlyi állapotra törekszik, a test, a lélek és a szellem egyensúlyára. Ha ez az egyensúly felbomlik valamilyen lelki vagy fizikai hatásra, akkor a rendszerben, vagyis a szervezetünkben zavar keletkezik. Ez legelőször energetikai szinten jelentkezik: megváltozik az egyes szervek rezgése, az aura színe, állapota az adott területen. Ha hosszabb ideig fennáll ez az állapot, az energetikai diszharmónia manifesztálódik és kialakul a betegség valamilyen szerven, vagy testrészen.


Mint minden természetgyógyászati módszer, a reflexológia is holisztikus szemléletű gyógyítási rendszer. A holisztikus szemlélet azt mondja, hogy az egész több, mint a részecskék összessége. Minden kis részecske magában foglalja az egész információit. Ezt érthetjük a Világegyetem és az ember kapcsolatára, és kivetíthetjük az ember és sejtjei kapcsolatára is.  Minden apró sejt kölcsönhatásban áll egymással, hatnak egymásra és hatnak az egész szervezetünkre. Éppúgy, ahogy az Univerzumban zajló események, a bolygók állása, vagy akár a Nap-tevékenységek is hatnák ránk, emberekre is.  Úgy is szokták mondani: ahogy lent, úgy fent, ahogy kint, úgy bent. Tehát a rész a teljes egész holografikus leképeződése, vagyis minden egyes részecskében megtalálhatók az egészre vonatkozó információk.

Testünk a mikrorendszereken keresztül jelzi, ha bármilyen zavar, illetve hibás működés keletkezik a szervezetben, vagyis a nagy részben, az egész testben keletkező elváltozás, megjelenik a kis részben, például a talpon.

Számos ilyen mikrorendszer található az emberi testen: skalp, arc, fül, írisz, orr, ajak, fogak, nyelv, has, hát, Head–zónák, kéz, talp.

A talpunk tehát egy mikrorendszer, ahol megtalálhatóak az egész test szervei, szervrendszerei, testrészek kivetülései, azaz reflexpontjai. Sokszor már akkor érzékelhető a probléma, amikor fizikai síkon még nem következett be semmilyen változás, de energetikailag már érzékelhető.  A talptérképen látható a reflexzónák elhelyezkedése a talpon. Ha egymás mellé tesszük a két talpat, akkor a fej zónái a lábujjaknál vannak, a torok a láb nagyujj tövénél, a nyelőcső a nagyujj párna mellett és így tovább.

Amikor a reflexológus a talp átvizsgálása közben elváltozást talál, azon keresztül érzékelheti az adott szerv esetleges eltérését, csökkent működését. Ezen területek ingerlése, nyomkodása visszahat a szervre és beindítja a szervezet öngyógyítási folyamatait. Felgyorsul a sejtanyagcsere, felgyorsul a sejtek közti információ-áramlás, és felpörög a gépezet. Igen erős méregtelenítési folyamat indul meg ilyenkor, aminek következtében elszíneződhet és bűzösebb lehet a vizelet, más lehet az izzadság szaga, felgyorsulhat az anyagcsere, és enyhe hasmenés is előfordulhat, bár utóbbi igen ritka. Ez a folyamat több napig is eltarthat, ezért is szokták a talpmasszázst hetente egyszer, de maximum kétszer alkalmazni. Érdemes ugyanis a kezelések után időt hagyni a szervezetnek, hogy elvégezze a feladatát, és egy picit megpihenjen.

Sok szakember használ különböző tárgyakat a kezelés során, mint például farúd, kanál, és egyéb „harci eszközök”. Én személy szerint nem tartom jónak ezeket a módszereket. Bár igen nagy nyomást lehet kifejteni velük, de éppen ez a veszélyük is, ugyanis a terapeuta nem érzi az adott területet, nem tudja pontosan kontrollálni a nyomás fokát, és igen könnyen okozhat akár csonthártyagyulladást is, ami igen fájdalmas és nem hiszem, hogy ez lenne az egészséghez vezető út. A nyomás erőssége nem feltétele a gyógyítási folyamatnak, nem kell, hogy feltétlenül fájjon egy talpmasszázs. Az is igaz ugyanakkor, hogy a problémás zónák sokszor fájdalmasak, mégsem ez kell, hogy legyen az általános tapasztalat. Ezekkel a szerszámokkal, vagy a puszta kézzel végzett, de nagyon erős nyomástechnikát célszerűbb felváltani a masszázs közben alkalmazott energiaátadással. Ez lehet bármilyen, energiagyógyászatban használt energia, mint például reiki, prána, vagy kristály energia. Ezzel a módszerrel javítható a masszázs hatásfoka, nem szükséges túl erős nyomást alkalmazni, és még a terapeutát is megkíméli az energiavesztéstől, a kimerüléstől.

Gyarmatiné Varga Anikó

PARTNEREK

Közelgő események

No current events.

Kövesd a főnixmadarat!

SFbBox by afl odds