A nyugtató cékla

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 


Pixmac.hu

Pixmac.hu :: Pixmac.hu
Rossz a hangulatod menstruációkor, nyugtalan a lelked vagy székrekedés kínoz? Érdemes összedobni egy könnyű, vérvörös ebédet a szívet, lelket erősítő céklából, amely  javítja a keringést, tisztítja a vért, nedvesíti a beleket és sárgarépával vegyítve könnyít a menopauza tünetein.


Sült cékla


A megpucolt és feldarabolt céklát – vigyázat aprítás közben könnyen olyan színűek leszünk mint a cékla! – belehelyezzük egy tűzálló tálba vagy tepsibe. Ízlés szerint hozzá lehet tenni feldarabolt burgonyát, sárgarépát, zellert és vöröshagymát. Az egészet meg kell locsolni olívaolajjal, vagy tisztított vajat kenni a tepsi aljára és a céklák tetejére. Az egymásra rakott zöldségeket tengeri vagy himalája sóval, vegamix fűszerkeverék hozzáadásával lehet ízesíteni, majd alufóliával letakarva kb. 60 percig sütni, majd alufólia nélkül további 20—30 perc amíg a cékla teljesen megpuhul.

 

Cékla leves

A céklából remek leves is készíthető. Ez esetben a feldarabolt céklát és a zöldségeket egy kis olajon megpirítjuk, majd felengedjük tisztított vízzel. Az ízesítés szintén tengeri vagy himalája só és vegamix. Főzési idő szintén kb egy óra. A leves össze is turmixolható.

Mindkét recept egyszerű, a sült céklát a húsevők is szeretik!

főnixmadár

PARTNEREK

Közelgő események

No current events.

Kövesd a főnixmadarat!

SFbBox by afl odds