Candida-diétás receptek
Receptek a Candida-diétás szakácskönyvből - szerző Gail Burton -, amelyet Fülöp Norbert barátom adott ki.
Töltött lazac
4 adag
Ezt a remek töltött lazacot süthetjük sütőben vagy grillrácson is.
1/4 pohár 100%-os hidegen sajtolt olívaolaj
150 gr főtt apró garnélarák felvágva
1 közepes nagyságú hagyma megmosva, megtisztítva és finomra vágva
1 közepes nagyságú citrom megmosva és héjával együtt apróra vágva
2 evőkanál finomra aprított, friss petrezselyem
1 evőkanál friss kapor felaprítva
1 teáskanál fokhagymapor
1/2 teáskanál tengeri só (igény szerint)
1/2 lazac (1-1,5 kilogrammos) fejjel vagy farokkal együtt
friss petrezselyem a díszítéshez
Melegítsük elő a sütőt 170 C°-ra. Egy nagy serpenyőben 1 percig pirítsuk az olajon a rákot, a hagymát, a citromot és a fűszereket, majd húzzuk le a tűzről és hagyjuk kihűlni. Töltsük meg a lazacot a keverékkel és csomagoljuk alufóliába. Sütőben 45 percig, grillrácson 25-30 percig süssük. Tálalás előtt távolítsuk el a gerincet, díszítsük friss petrezselyemmel.
Adagonként 5 gr szénhidrát
Zabkorpás-narancsos muffin
12 darab
A speciális narancsaroma jól kiegészítője a zabkorpának.
2 pohár zabkorpa
2 teáskanál sütőpor
1/2 teáskanál tengeri só (igény szerint)
1 pohár édesítetlen szójatej (lásd a megjegyzést)
2 nagy tojás, felverve
2 evőkanál Könnyen elkészíthető tisztított vaj
1/4 pohár 100%-osan tiszta növényi glicerin
2 teáskanál speciális narancsaroma
1/4 pohár aprított vagy darált dió (lásd a megjegyzést)
Melegítsük elő a sütőt 200 C°-ra. A hozzávalókat alaposan keverjük össze egy nagy tálban. Kétharmadáig töltsünk meg a tésztával 12 muffin formát és 15-18 percig (tűpróbáig) süssük.
Darabonként 15 gr szénhidrát
Megjegyzés: Ha érzékeny az emésztőrendszere, használjon darált diót az aprított helyett. Ha érzékeny a szójára, próbálja meg helyette a diófélékből készült tejet vagy a tojásfehérjét